Search

Επιτροπή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών

Βουλή των Ελλήνων

Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών της Βουλής των Ελλήνων (ΦΕΚ Β 1051/2019 και άρθρο 149 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Β - ΦΕΚ 51/Α/1997), όπως ισχύει.


Κατηγορία : Άρθρα

Άρθρο 17 - Καθήκοντα Γραμματέα

  1. Ο γραμματέας της ΕΕΠΠ έχει ως κύριο αντικείμενο εργασίας την παροχή διοικητικής υποστήριξης στην ΕΕΠΠ, που εξετάζει την προδικαστική προσφυγή, για τη διευκόλυνση του έργου της.
  2. Τηρουμένων πάντοτε των εκάστοτε γενικών ή ειδικών οδηγιών του Προέδρου της ΕΕΠΠ, ο γραμματέας φροντίζει για:
    1. την αποτελεσματική αρχειοθέτηση και ανάκτηση των φακέλων μέσω μιας ορθολογικής εσωτερικής οργάνωσης του αρχείου,
    2. τη ρύθμιση πρόσβασης στο αρχείο,
    3. την ασφαλή φυσική αποθήκευση των φακέλων, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εξέρχονται της υπηρεσίας πλην της περίπτωσης αντίθετης δικαστικής παραγγελίας,
    4. την έγκαιρη δημιουργία των φακέλων των προσφυγών,
    5. την τήρηση βιβλίου αποφάσεων της ΕΕΠΠ, στο οποίο θα καταχωρίζονται κατά αύξοντα αριθμό τα στοιχεία της υπόθεσης και το διατακτικό της απόφασης.
  3. Για κάθε προσφυγή δημιουργείται ξεχωριστός φάκελος, σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, στον οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία του προσφεύγοντος και της αναθέτουσας αρχής καθώς και ο αριθμός της προκήρυξης της σύμβασης. Στο φάκελο θα πρέπει να καταχωρίζονται, κατά χρονολογική σειρά όλα, ανεξαιρέτως, τα έγγραφα που αφορούν στην προσφυγή, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία που αυτά παραλήφθηκαν. Μετά τη δημιουργία του φακέλου αυτός διαβιβάζεται στον εισηγητή που έχει ορισθεί με πράξη του Προέδρου της ΕΕΠΠ.
  4. Ο γραμματέας έχει την ευθύνη της κοινοποίησης της πράξης του Προέδρου περί ορισμού ημερομηνίας και ώρας εξέτασης της προσφυγής στον προσφεύγοντα, στην αναθέτουσα αρχή, κατά της οποίας ασκείται η προσφυγή, και σε εκείνους οι οποίοι έχουν ασκήσει παρέμβαση, σύμφωνα με όσα ορίζονται ειδικότερα στο άρθρο 13 του παρόντος Κανονισμού, καθώς και της κοινοποίησης των αποφάσεων που εκδίδονται από την ΕΕΠΠ επί των προσφυγών στους ενδιαφερομένους. Επίσης μεριμνά για την ανάρτηση των ως άνω αποφάσεων στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων ή/και στο Σ.Η.ΔΗ.ΣΥ.Β "και μέχρι τη λειτουργία του Συστήματος αυτού, στο Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.".

    ***Η εντος "" φράση  προστέθηκε στο τελ. εδάφιο  με το άρθρο 3 της αποφ. του Π.τ.Β. υπ` αριθμ. Πρωτ. 4554 και Διεκπ. 3188/2020  (ΦΕΚ Β` 1002/24.03.2020)

Προηγούμενο Άρθρο 16 - Καταχώριση της προσφυγής - Τήρηση αρχείου
Επόμενο Άρθρο 18 - Ορισμός - καθήκοντα Εισηγητή
Print
Όροι χρήσηςΠροσωπικά δεδομέναCopyright 2022 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω