Search

Επιτροπή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών

Βουλή των Ελλήνων

Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών της Βουλής των Ελλήνων (ΦΕΚ Β 1051/2019 και άρθρο 149 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Β - ΦΕΚ 51/Α/1997), όπως ισχύει.


Κατηγορία : Άρθρα

Άρθρο 19 - Εξέταση της προσφυγής

  1. Η προσφυγή εξετάζεται από την ΕΕΠΠ η οποία συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της. Στην πρόσκληση περιλαμβάνονται η ημερομηνία, η ώρα και οι προς εξέταση προδικαστικές προσφυγές κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στον παρόντα Κανονισμό.
  2. Με την πράξη του Προέδρου της ΕΕΠΠ περί ορισμού εισηγητή σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 18 του παρόντος, ορίζεται η ημέρα και η ώρα της εξέτασής της προδικαστικής προσφυγής, η οποία δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από σαράντα (40) ημέρες από την ημερομηνία κατάθεσης της προσφυγής.
  3. Η πράξη της προηγούμενης παραγράφου κοινοποιείται προς ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προσφεύγοντος, της αναθέτουσας αρχής και των παρεμβαινόντων, δέκα (10) ημέρες τουλάχιστον πριν από την εξέταση της προδικαστικής προσφυγής. Τυχόν παράλειψη κοινοποίησης σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο δεν επάγεται ακυρότητα της απόφασης της ΕΕΠΠ επί της προσφυγής. Σε περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 18 παράγραφος 3 του Κανονισμού, η σχετική κοινοποίηση συνοδεύεται και από την κλήση του εισηγητή προς τον προσφεύγοντα, την αναθέτουσα αρχή ή τους παρεμβαίνοντες να προσκομίσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία που λείπουν ή είναι οπωσδήποτε χρήσιμα εντός τασσόμενης προθεσμίας η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις εργάσιμες πέντε (5) ημέρες.
  4. «Εφόσον ο προσφεύγων ή ο παρεμβαίνων ή η αναθέτουσα αρχή ζητήσουν να αναπτύξουν και προφορικά τους ισχυρισμούς τους επί των λόγων της προδικαστικής προσφυγής, ο πρόεδρος με πράξη του δύναται να καλεί σε ακρόαση ενώπιον της ΕΕΠΠ όλους τους ανωτέρω σε ημέρα και ώρα, η οποία δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερη από την ημέρα και ώρα εξέτασης της προσφυγής. Η κλήση για την ακρόαση κοινοποιείται στον προσφεύγοντα, στην αναθέτουσα αρχή και στον παρεμβαίνοντα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αργότερο πέντε (5) ημέρες πριν από την ακρόαση. Ακρόαση δεν πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία εξέτασης αίτησης για τη λήψη ή μη προσωρινών μέτρων».

    ***Η εντός "" παρ.4 προστέθηκε ως άνω με την Απόφ. Πρωτ. 9195  Διεκπ. 6493 (ΦΕΚ Β` 4759/14.10.2021)

Προηγούμενο Άρθρο 18 - Ορισμός - καθήκοντα Εισηγητή
Επόμενο Άρθρο 20 - Συνέπειες μη αποστολής φακέλου εκ μέρους της αναθέτουσας αρχής
Print
Όροι χρήσηςΠροσωπικά δεδομέναCopyright 2022 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω