Search

Επιτροπή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών

Βουλή των Ελλήνων

Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών της Βουλής των Ελλήνων (ΦΕΚ Β 1051/2019 και άρθρο 149 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Β - ΦΕΚ 51/Α/1997), όπως ισχύει.


Κατηγορία : Άρθρα

Άρθρο 21 - Προσωρινά μέτρα

  1. «Η ΕΕΠΠ μπορεί, ύστερα από αίτημα του προσφεύγοντος το οποίο περιλαμβάνεται στην προσφυγή ή αυτεπαγγέλτως, και μετά από κλήση της αναθέτουσας αρχής προ τριών (3) ημερών, να εκδώσει, υποχρεωτικά κατόπιν συνεδρίασης και εντός δέκα (10) ημερών από την επομένη της χρέωσης της υπόθεσης σε εισηγητή, συνοπτικά αιτιολογημένη απόφαση αναστολής εκτέλεσης της προσβαλλόμενης πράξης και να ορίσει τα κατάλληλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έως ότου αποφανθεί για την προδικαστική προσφυγή και, πάντως, όχι πέραν της προθεσμίας που ορίζεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 24 του παρόντος Κανονισμού».

    ***Η εντός "" παρ.1 αντικαταστάθηκε ως άνω με την Απόφ. Πρωτ. 9195  Διεκπ. 6493 (ΦΕΚ Β` 4759/14.10.2021) άρθρο 5.

  2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου μπορεί να διατάσσονται προσωρινά μέτρα για να επανορθωθεί η εικαζόμενη παράβαση ή να αποτραπεί η ζημία των θιγόμενων συμφερόντων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μέτρα που αναστέλλουν τη διαδικασία ανάθεσης δημόσιας σύμβασης ή την εκτέλεση οποιοσδήποτε απόφασης λαμβάνει η αναθέτουσα αρχή.
  3. Η ΕΕΠΠ μπορεί να αποφασίσει να μην χορηγηθούν τα προσωρινά μέτρα της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου αν κρίνει ότι, ύστερα από στάθμιση όλων των συμφερόντων των εμπλεκόμενων μερών που ενδέχεται να ζημιωθούν, καθώς και του δημόσιου συμφέροντος, οι πιθανές αρνητικές συνέπειες από τη χορήγηση των προσωρινών μέτρων είναι περισσότερες από τα οφέλη. Η απόφαση να μην χορηγηθούν προσωρινά μέτρα δεν θίγει τις λοιπές αξιώσεις που προβάλλει το πρόσωπο που έχει ζητήσει τη χορήγηση των εν λόγω μέτρων (άρθρου 366 παρ. 3 ν. 4412/2016).
Προηγούμενο Άρθρο 20 - Συνέπειες μη αποστολής φακέλου εκ μέρους της αναθέτουσας αρχής
Επόμενο Άρθρο 22 - Παραίτηση από την προσφυγή
Print
Όροι χρήσηςΠροσωπικά δεδομέναCopyright 2022 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω