Search

Επιτροπή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών

Βουλή των Ελλήνων

Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών της Βουλής των Ελλήνων (ΦΕΚ Β 1051/2019 και άρθρο 149 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Β - ΦΕΚ 51/Α/1997), όπως ισχύει.


Κατηγορία : Άρθρα

Άρθρο 14 - Κατάθεση της προσφυγής

  1. Η προδικαστική προσφυγή περιέχει όλες τις νομικές και πραγματικές αιτιάσεις που δικαιολογούν το αίτημά της και υποβάλλεται υποχρεωτικά με τη χρήση τυποποιημένου εντύπου, όπως αυτό παρατίθεται στο Παράρτημα I του παρόντος (άρθρο 362 παρ. 2 του ν. 4412/2016).
  2. «Η προσφυγή κατατίθεται στον ηλεκτρονικό τόπο του διαγωνισμού, ήτοι στο Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων Βουλής (Σ.Η.ΔΗ.ΣΥ.Β.) και μέχρι την έναρξη λειτουργίας του Συστήματος αυτού, στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), και κοινοποιείται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ΕΕΠΠ κατά την παρ. 1 του άρθρου 15 του παρόντος κανονισμού. Ως ημερομηνία υποβολής της προσφυγής θεωρείται η ημερομηνία ηλεκτρονικής καταχώρισης αυτής στον ηλεκτρονικό τόπο του διαγωνισμού (Σ.Η.ΔΗ.ΣΥ.Β. ή Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. κατά τα ως άνω).
  3. Σε περιπτώσεις τεχνικής αδυναμίας λειτουργίας του Σ.Η.ΔΗ.ΣΥ.Β. ή, μέχρι την έναρξη λειτουργίας αυτού, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., η οποία πιστοποιείται εγγράφως, αντιστοίχως, από τον Διαχειριστή του Σ.Η.ΔΗ.ΣΥ.Β. ή από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Υποστήριξης του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η προδικαστική προσφυγή κατατίθεται ηλεκτρονικά στην ΕΕΠΠ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (eepp@parliament.gr) ή εγγράφως στο πρωτόκολλο της ΕΕΠΠ ή με ταχυδρομική αποστολή επί αποδείξει ή με τηλεομοιοτυπία προς την ΕΕΠΠ. Ως ημερομηνία υποβολής της προσφυγής θεωρείται αντίστοιχα η ημερομηνία παραλαβής της από την ΕΕΠΠ μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η ημερομηνία πρωτοκόλλησης ή η ημερομηνία του αποδεικτικού ταχυδρομικής αποστολής ή της αποστολής με τηλεομοιοτυπία. Το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την παραλαβή της προσφυγής, η ΕΕΠΠ ειδοποιεί ηλεκτρονικά τον προσφεύγοντα για την παραλαβή της προσφυγής και τον αριθμό πρωτοκόλλου αυτής».
  4. [Μέχρι την έναρξη λειτουργίας του συστήματος κατάθεσης προσφυγών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ΕΕΠΠ σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, η προσφυγή κατατίθεται εγγράφως στο πρωτόκολλο της ΕΕΠΠ ή με ταχυδρομική αποστολή επί αποδείξει ή με τηλεομοιοτυπία προς την ΕΕΠΠ. Ως ημερομηνία υποβολής της προσφυγής λογίζεται αντίστοιχα η ημερομηνία πρωτοκόλλησης ή η ημερομηνία του αποδεικτικού ταχυδρομικής αποστολής ή της αποστολής με τηλεομοιοτυπία.]

***Οι παρ. 2 και 3 αντικαταστάθηκαν ως άνω με την παρ. 1 και η παρ. 4 διαγράφηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 της αποφ. του Π.τ.Β. υπ` αριθμ. Πρωτ. 4554 και Διεκπ. 3188/2020  (ΦΕΚ Β` 1002/24.03.2020)

Προηγούμενο Άρθρο 13 - Παρέμβαση
Επόμενο Άρθρο 15 - Κοινοποίηση της προσφυγής - Απόψεις αναθέτουσας αρχής - Ενημέρωση ενδιαφερόμενων τρίτων
Print
Όροι χρήσηςΠροσωπικά δεδομέναCopyright 2022 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω