Search

Επιτροπή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών

Βουλή των Ελλήνων

Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών της Βουλής των Ελλήνων (ΦΕΚ Β 1051/2019 και άρθρο 149 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Β - ΦΕΚ 51/Α/1997), όπως ισχύει.


Κατηγορία : Άρθρα

Άρθρο 15 - Κοινοποίηση της προσφυγής - Απόψεις αναθέτουσας αρχής - Ενημέρωση ενδιαφερόμενων τρίτων

  1. Στις περιπτώσεις κατάθεσης της προδικαστικής προσφυγής στον ηλεκτρονικό τόπο του διαγωνισμού σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 14, η αναθέτουσα αρχή, το αργότερο την επόμενη της κατάθεσης εργάσιμη ημέρα, ειδοποιεί την ΕΕΠΠ σχετικά με την κατάθεση της προσφυγής και της παραχωρεί δικαίωμα πρόσβασης στο σύνολο των στοιχείων του διαγωνισμού. Επίσης, η αναθέτουσα αρχή:
    1. Κοινοποιεί την προσφυγή το αργότερο έως την επομένη εργάσιμη ημέρα από την κατάθεσή της σε κάθε ενδιαφερόμενο τρίτο ο οποίος μπορεί να θίγεται από την αποδοχή της προσφυγής, προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα παρέμβασής του στη διαδικασία εξέτασης της προσφυγής, σύμφωνα με το άρθρο 13 του παρόντος Κανονισμού.
    2. Διαβιβάζει στην ΕΕΠΠ το αργότερο εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την ημέρα κατάθεσης, τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης, τις απόψεις της επί της προσφυγής και τα αποδεικτικά κοινοποίησης στους ενδιαφερόμενους τρίτους. Η αναθέτουσα αρχή μπορεί στις απόψεις της να παραθέσει αρχική ή συμπληρωματική αιτιολογία της προσβαλλομένης με την προδικαστική προσφυγή πράξης.
    3. Κοινοποιεί σε όλα τα μέρη τις απόψεις της, τις παρεμβάσεις και τα σχετικά έγγραφα μέσω του ηλεκτρονικού τόπου του διαγωνισμού το αργότερο έως την επομένη εργάσιμη ημέρα από την κατάθεσή τους.
  2. Όταν η προδικαστική προσφυγή κατατίθεται στην ΕΕΠΠ, σύμφωνα με τις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 14, η ΕΕΠΠ καταχωρίζει αυθημερόν την προσφυγή και την κοινοποιεί στην αναθέτουσα αρχή το αργότερο έως την επομένη εργάσιμη ημέρα από την καταχώριση. Η ΕΕΠΠ καλεί την αναθέτουσα αρχή να προβεί από την επομένη της ως άνω κοινοποίησης στις ενέργειες των περιπτώσεων (α), (β) και (γ) της παρ. 1 του παρόντος.
  3. Σε περιπτώσεις τεχνικής αδυναμίας λειτουργίας του Σ.Η.ΔΗ.ΣΥ.Β. ή, μέχρι την έναρξη λειτουργίας αυτού, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., η οποία πιστοποιείται εγγράφως, αντιστοίχως, από τον Διαχειριστή του Σ.Η.ΔΗ.ΣΥ.Β. ή από τη Διεύθυνση Διαχείρισης, Ανάπτυξης και Υποστήριξης του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η προδικαστική προσφυγή κατατίθεται ηλεκτρονικά στην ΕΕΠΠ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (eepp@parliament.gr) ή εγγράφως στο πρωτόκολλο της ΕΕΠΠ ή με ταχυδρομική αποστολή επί αποδείξει. Ως ημερομηνία υποβολής της προσφυγής θεωρείται αντίστοιχα η ημερομηνία παραλαβής της από την ΕΕΠΠ μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η ημερομηνία πρωτοκόλλησης ή η ημερομηνία του αποδεικτικού ταχυδρομικής αποστολής. Το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την παραλαβή της προσφυγής, η ΕΕΠΠ ειδοποιεί ηλεκτρονικά τον προσφεύγοντα για την παραλαβή της προσφυγής και τον αριθμό πρωτοκόλλου αυτής.
  4. Το αργότερο δέκα (10) ημέρες από την κατάθεση της προδικαστικής προσφυγής η ΕΕΠΠ, ενώπιον της οποίας εκκρεμεί η εξέτασή της, ελέγχει τη συμμόρφωση της αναθέτουσας αρχής με την υποχρέωση κοινοποίησης της προσφυγής σύμφωνα με την περίπτωση (α) των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος. Εάν διαπιστώσει ότι η αναθέτουσα αρχή δεν εκπλήρωσε την υποχρέωση κοινοποίησης, η κοινοποίηση γίνεται από την ΕΕΠΠ, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ασκήσουν παρέμβαση, σύμφωνα με το άρθρο 13 του παρόντος Κανονισμού».

***Το άρθρο 15 αντικαταστάθηκε ως άνω με την Απόφ. Πρωτ. 9195  Διεκπ. 6493 (ΦΕΚ Β` 4759/14.10.2021) άρθρο 2.

Προηγούμενο Άρθρο 14 - Κατάθεση της προσφυγής
Επόμενο Άρθρο 16 - Καταχώριση της προσφυγής - Τήρηση αρχείου
Print
Όροι χρήσηςΠροσωπικά δεδομέναCopyright 2022 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω